Wat te doen bij inbraak

Wij begrijpen dat u in paniek bent als blijkt dat er is ingebroken. Toch is het verstandig om alert te blijven! Zo is het van groot belang direct actie te ondernemen en de politie te bellen. Speciaal voor u hebben wij een noodplan opgesteld. Zo weet u zeker dat u de juiste stappen onderneemt!

Stap 1: Doe aangifte bij de politie
Denkt u dat er bij u of in uw omgeving wordt ingebroken? Of betrapt u een inbreker op heterdaad? Bel direct 112. De politie komt zo snel mogelijk naar u toe! Is er bij u ingebroken en zijn de inbrekers er al vandoor? Bel dan direct 0900-8844. De politie neemt bij u thuis de aangifte op en kijkt meteen of de inbreker sporen heeft achtergelaten.

Tip: Uw verzekering heeft een aangifte nodig om de schade te vergoeden.

Stap 2: Verplaats geen spullen in huis
Verplaats vooral geen spullen in huis en raak zo min mogelijk aan. Ruim vooral geen schade op, maar wacht tot u de politie gesproken hebt.

Stap 3: Blokkeer passen
Zijn uw bankpassen gestolen? Blokkeer deze dan direct! Mocht uw mobiele telefoon gestolen zijn, maak deze dan onbruikbaar.

Stap 4: Registreer je spullen
Als u aangifte van woninginbraak doet, vraagt de politie u een goederenlijst in te vullen. Hierin vermeldt u wat u allemaal mist.

Tip: Houd er rekening mee dat alle specifieke en unieke eigenschappen hierbij van belang zijn voor het politieonderzoek.

Stap 5: Meld woninginbraak bij je verzekering
Meld de woninginbraak direct bij uw verzekering. Vaak kunt u de kosten van inbraakschade of diefstal claimen.

Stap 6: Neem contact op met slachtofferhulp
Wanneer u aangifte doet van woninginbraak, krijgt u slachtofferhulp aangeboden. Veel mensen hebben hier baat bij.

Stap 7: Voorkom herhaling
Wist u dat de kans groot is dat een inbreker een tweede keer bij u langskomt? Ze kiezen namelijk altijd voor de makkelijke weg en weten hoe ze bij u binnen moeten komen. Hoog tijd dus om alles goed te beveiligen! Al onze producten en accessoires zijn gecertificeerd. Hiermee kiest u gegarandeerd voor de inbraakwerendste oplossing die er is!

Stap 8: Plan een beveiligingscheck aan huis
Kan de beveiliging van uw woning wel een upgrade gebruiken? Of twijfelt u over welke beveiligingsproducten geschikt zijn voor uw situatie? Vraag dan een beveiligingscheck aan huis bij ons aan. Dan komen wij langs om uw woning te inspecteren, zodat u meteen weet hoe veilig uw huis is.