Kerntrekken

Kerntrekken is en blijft al jaren de meest populaire inbraakmethode in Nederland. Maar wat is het precies? En belangrijker; wat kunnen we ertegen doen? Samen met LOXUP gingen wij op onderzoek uit en kwamen tot een verrassende conclusie!

Wat is kerntrekken precies?
Kerntrekken is eigenlijk niets anders dan een inbraakmethode, waarbij uw cilinder uit het slot wordt getrokken. Een inbreker draait een schroef in uw cilinder, trekt deze er vervolgens uit en heeft binnen 20 seconden toegang tot uw slot en uw woning.

Wat maakt kerntrekken zo populair?
Kerntrekken is een snelle en vrijwel geruisloze inbraakmethode die door elke (onervaren) inbreker kan worden toegepast. Het enige dat hiervoor nodig is, is een schroef, een klauwhamer en 20 seconden. Daarbij komt dat een groot deel van de Nederlandse huizen niet beschermd is tegen kerntrekken. En dit terwijl de oplossing niet ver te zoeken is!

Hoe kunt u kerntrekken voorkomen?
De inbraakmethode kerntrekken kunt u makkelijk zelf voorkomen. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is anti-kerntrekbeslag op uw buitendeur monteren. Dit beslag beschermt de cilinder, waardoor kerntrekken onmogelijk wordt. Daarbij komt dat dit beslag ook direct het slot zelf beschermt.

Veiligheidscilinder met kerntrekbeveiliging
Een ander goed alternatief is het plaatsen van een SKG***® veiligheidscilinder met kerntrekbeveiliging. Deze cilinder installeert u eenvoudig zelf en kunt u bij ons aanschaffen.

Tip,Let op: Het nadeel van een veiligheidscilinder met kerntrekbeveiliging ten opzichte van het anti-kerntrekbeslag is dat u vanaf de straat niet ziet dat u zo’n (inbraak)veilige cilinder in de deur heeft. Hierdoor loopt u altijd het risico dat een (onervaren) inbreker een poging zou kunnen wagen om binnen te komen. Met het anti-kerntrekbeslag ziet een inbreker in één oogopslag dat hij geen kans maakt. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, het is verstandig u te laten informeren door onze specialisten.

Is uw buitendeur kerntrekpoof?
Twijfelt u aan de beveiliging van uw buitendeur? Doe de LOXUP check en weet binnen één minuut of u onbezorgd kunt genieten van het voorjaar! Heeft u vragen en/of twijfels met betrekking tot uw beveiliging? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen en adviseren u graag!