Verschillende soorten sloten

Een driepuntsslot, insteekslot, oplegslot; op het gebied van sloten heeft u zoveel keuze. Wij begrijpen dat u door de bomen het bos niet meer ziet en alle opties en mogelijkheden helder wilt hebben. Alleen dan kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Om uw (t)huis en al uw waardevolle bezittingen goed te beschermen, is het juiste slot immers essentieel.

Oplegslot: Minder veilig
Woont u in een oud pand? Dan is de kans groot dat u een oplegslot in uw voordeur aantreft. Dit slot bevindt zich aan de binnenzijde van de deur en het kozijn en opent u middels een schuifhendel of aan een knop. Een oplegslot wordt tegenwoordig zelden meer geplaatst, omdat er vele veiligere varianten verkrijgbaar zijn.

Insteekslot: Veilig
Het insteekslot is veilig én eenvoudig te vervangen. Dit slot zit in de deur en het kozijn verstopt en heeft een dag- en een nachtstand. Doet u de deur dicht? Dan zit uw slot op de dagstand. U opent de deur vervolgens eenvoudig door de sleutel een kwartslag te draaien of de deurklink naar beneden te doen. Draait u uw deur volledig op slot? Dan schiet uw slot in de nachtstand en is uw deur veilig afgesloten.

Tip: Houd er rekening mee dat alleen een insteekslot niet voldoende bescherming biedt! Daarom wordt er zowel boven als onder het insteekslot een zogenaamd bijzetslot geplaatst. Hiermee creëert u een driedubbele beveiliging. Nadeel: u dient de drie sloten afzonderlijk van elkaar te bedienen. U zou ook kunnen kiezen voor een meerpuntssluiting, waarmee u snel en eenvoudig een optimale beveiliging creëert. Meer informatie over dit slot leest u hieronder.

Meerpuntssluiting: Veiligst
Een meerpuntssluiting is extra veilig, omdat dit slot uw voordeur direct op drie punten beveiligd. Tegenwoordig wordt elke nieuwbouwwoning standaard opgeleverd met een meerpuntssluiting. Ontdek snel ons assortiment meerpuntssluitingen.

Tip: Voor het beste resultaat van het monteren en afstellen van een (zelfsluitende) meerpuntssluiting, adviseren wij u contact met ons op te nemen.

Wist u dat…
Het juiste slot afhankelijk is van uw specifieke situatie? Het type deur, het materiaal van de deur én de richting waarin de deur draait; dit speelt allemaal mee. Houd hier dus rekening mee. Daarnaast is de juiste cilinder ook van invloed op de veiligheid van het slot. Wij informeren en adviseren u hier graag over.

Controleer uw slot
Binnen één minuut weten hoe veilig het slot in uw deur is? Benieuwd waar u op moet letten bij het beveiligen van je buitendeur? Check snel onze blog waarin we alle ins en outs verklappen.

Gratis advies
Heeft u twijfels met betrekking tot het slot in uw deur of over uw beveiliging? Neem dan direct contact met ons op voor gratis advies.