Veilige feestdagen

Dé stappen voor een boefproof najaar

De feestdagen staan voor de deur. Hier wordt iedereen blij van. En met iedereen bedoelen we echt iedereen; óók inbrekers! Zij weten dat veel mensen van huis zijn. Terwijl jij aan het genieten bent van een wintersport, een overheerlijk kerstdiner bij familie of een ander feestelijk uitje, slaan zij toe. De kans op een inbraak is rond de feestdagen niet voor niets vele malen groter! Met het LOXUP stappenplan zit jij gebakken voor de feestdagen (én daarna!).

Stap 1: Check ramen en deuren

Ga je de deur uit? Doe alle ramen en deuren dicht én op slot! Juist rond de feestdagen zijn gelegendheidsinbrekers actief. Check dus altijd de beveiliging van je woning als je van huis gaat, al is het maar even!

Tip: Vergeet jij regelmatig de (voor)deur op slot te draaien? Dan is een zelfsluitend slot dé oplossing!

Stap 2: Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten

Helaas zien we het nog (te) vaak; bewoners laten de huissleutel aan de binnenkant van de deur zitten! Hiermee maak je het een inbreker wel heel eenvoudig om binnen te komen. En dat is juist wat we niet willen!

Tip: Je (voor)deur bedienen zonder sleutel? Check hier de opties en mogelijkheden!

Stap 3: Voorkom eenvoudig zelf een inbraak

Wist je dat je zelf eenvoudig een inbraak kunt voorkomen? Speciaal voor jou hebben we de populairste inbraakmethodes op een rijtje gezet en bieden we je meteen de oplossing!

Stap 4: Beveilig je buitendeuren compleet

Aan half werk hebben we niets. Dit is met de beveiliging van je buitendeuren precies zo. Wil je de kans op een inbraak met 80% verkleinen? Beveilig je buitendeuren dan compleet! Onze LOXUP slotenexperts adviseren je hier graag over!

Stap 5: Laat een bewoonde indruk achter

Ben je een langere tijd van huis? Laat dan een bewoonde indruk achter! Wat lampen laten branden, de post weg laten halen, een auto op de oprit zetten of de buitenverlichting instellen; het zijn zomaar wat zaken waarmee je inbrekers op het verkeerde been zet.

Stap 6: Kies voor een beveiligingscheck aan huis

Twijfel jij aan de beveiliging van jouw woning? Met een LOXUP beveiligingscheck aan huis speel jij op safe! Een slotenexpert uit jouw buurt komt bij je langs voor een grondige keuring én laat direct weten waar jij (beveiligings)steekjes laat vallen. Handig!

 

Fijne én veilige feestdagen allemaal!