Malafide Slotenmakers

Als je deur in het slot valt, terwijl je enige sleutels nog binnen liggen. Dan kun je in het ergste geval een slotenmaker bellen. Maar helaas zijn er nog steeds slotenmakers die misbruik maken van de situatie. Jezelf buitensluiten is niet iets wat wekelijks gebeurd. Als buitengesloten particulier neem je niet de tijd om de recensies te lezen van een slotenmaker of sleutelspecialist. Je wilt gewoon zo snel mogelijk een vakman spreken die de deur schadeloos voor je opent. Er zijn helaas bedrijven die maar al te graag en heel goed op deze panieksituatie inspelen. Je herkent deze malafide slotenmakers pas op het moment dat je moet betalen voor het geleverde werk. De prijzen die gerekend worden liegen er vaak niet om en variëren van €300.- tot en met €1500,-  of hoger. Deze bedrijven laten dan ook nog eens zo veel schade achter dat je achteraf weer een slotenmaker moet laten komen.

‘Ik krijg heel vaak telefoon van klanten die te maken hebben gehad met dit soort bedrijven. De deur was dicht gevallen en er moest om wat voor reden dan ook met spoed een slotenmaker langskomen. Er was laatst een klant uit Sneek die zichzelf had buitengesloten. Ze heeft toen een slotenmaker gebeld of tenminste dat dacht ze. De mevrouw van de telefoonservice noteerde haar gegevens en zou een slotenmaker langs sturen. Bij aankomst heeft deze slotenmaker op verschillende manieren geprobeerd om de deur te openen. Na verschillende pogingen heeft de slotenmaker, na overleg met de klant, een raam kapot geslagen. En voilà, de deur was open en de klant kon weer naar binnen. Het heeft haar toen bijna €300,- gekost, want ja… voorrij kosten en uren zijn niet goedkoop. Door de schade die hij veroorzaakt had aan het slot, de deur, het kozijn en het raam. Zat de klant met een kostenpost die vele malen hoger lag.’

Dit is maar één van de vele horrorverhalen die ik wekelijks meemaak. Op de vraag hoe het dan kan dat ze mij de tweede keer wel gevonden hebben. Krijg ik het antwoord dat ze de eerste slotenmaker hebben gebeld die ze tegen zijn gekomen op het internet. Na de wanprestatie van de eerste slotenmaker hebben ze verder gekeken dan de google advertenties en de mooie slotenmaker namen. Dit deden ze door gewoon even naar beneden te scrollen.

Google plaatst de betaalde advertenties vaak bovenaan de pagina. Daarna komen de lokale bedrijven aan bod. Heeft u liever een lokale slotenmaker kijk dan even verder dan de advertenties op google. Dit duurt 10 secondes langer, maar kost minder dan een gemiddeld maandsalaris!