Sluitplan: Wat is een sluitplan?

Een sluitplan, ook bekend als een sleutelplan of sluitsysteem, biedt zowel bedrijven als particulieren de mogelijkheid om met één sleutel toegang te krijgen tot alle ruimtes waarbij dat nodig is. Hierdoor voorkomt u verwarring over wie waar mag zijn, waardoor de veiligheid wordt vergroot.

Bert Renkema legt uit wat een sluitplan is, hoe het werkt, en welke soorten systemen verkrijgbaar zijn én inzetbaar voor uw situatie. Een sluitplan organiseert wie toegang heeft tot welke ruimte met één sleutel. Een sluitplan wordt vaak gebruikt in bedrijven, appartementencomplexen en andere faciliteiten waar controle over toegang belangrijk is: een bedrijfspand met losse kantoren en één beheerder die overal bij kan, óf een huisbaas die meerdere appartementen beheert met elk een eigen, aparte sleutel.

Er zijn verschillende soorten sluitsystemen, waaronder:

  • Hoofdsleutelsysteem: één sleutel op alle deuren, terwijl andere sleutels alleen specifieke deuren openen.
  • Centrale hoofdsleutel: meerdere deuren kunnen worden geopend met één sleutel, maar niet de deuren van buren.
  • Generale hoofdsleutel: één sleutel opent alle deuren, maar toegangsrechten zijn onderverdeeld in groepen.

Bij het opstellen van een sluitplan kiest u het type cilinder voor elke deur, zoals een dubbel cilinderslot, knopcilinder of halve profielcilinder. Alle cilinders kunnen worden geleverd met minimaal SKG**-veiligheidscertificaat waardoor het kopiëren van sleutels wordt voorkomen.

Bert Renkema, dé slot- en beveiligingsexpert, heeft al ruim twintig jaar ervaring in het opstellen van sluitplannen voor elke denkbare situatie! Bel Bert, of vraag vrijblijvend een offerte aan en hij staat klaar om je te adviseren!