Inbraakmethodes

De 9 populairste inbraakmethodes op een rij

Wist u dat de kans op een inbraak tijdens de maanden oktober en april vele malen groter is dan de rest van het jaar? Tijd dus om de beveiliging van uw woning onder de loep te nemen! Wij lichten de populairste inbraakmethodes voor u uit en bieden voor het gemak meteen de oplossing. Zo weet u wat u kunt doen om een inbraak te voorkomen. Voor vragen of advies staan wij graag voor u klaar!

  1. Kerntrekken

Kerntrekken is een inbraakmethode, waarbij de cilinder uit uw slot wordt getrokken. Een inbreker draait een schroef in uw cilinder, trekt deze er vervolgens met cilinder en al uit en heeft binnen 20 seconden toegang tot uw slot en woning!

Voorkomen: Het plaatsen van anti-kerntrekbeslag. Lees meer over veiligheidsbeslag.

2. Bulgaarse methode

Middels de Bulgaarse (inbraak)methode kan een inbreker eenvoudig naar binnen als uw cilinder uit het slot steekt. Hij breekt uw slot kapot met een tang en trekt vervolgens alles uit de deur, óók als de deur op slot zit! Binnen een minuut is een inbreker binnen.

Voorkomen: Vervang de cilinder of plaats anti-kerntrekbeslag. Lees meer over veiligheidsbeslag.

  1. Flipperen

Vergeet u uw voordeur ook altijd op slot te draaien? Een deur die niet op slot zit, ‘flippert’ een inbreker geluidloos met een simpel stukje plastic. Pas hier dus mee op!

Voorkomen: Draai altijd de deur op slot of plaats een zelfsluitende meerpuntssluiting. Lees meer over meerpuntssluitingen.

 

  1. Hengelen

Wanneer u uw voordeur niet op slot draait, kan een inbreker uw deur open hengelen. Hij doet een stuk ijzer door de brievenbus en probeert zo de deurklink aan de binnenkant van de deur naar beneden te drukken. Een inbreker kan hiermee binnen enkele seconden binnen zijn.

Voorkomen: Draai altijd de deur op slot of plaats een zelfsluitende meerpuntssluiting. Lees meer over meerpunssluitingen.

 

  1. Gaatjes boren

Wij adviseren u om nooit de sleutel aan de binnenkant van de deur te laten zitten! Hiermee maakt u het een inbreker wel heel makkelijk om uw woning binnen te komen! Hij boort een gaatje onder uw slot, draait vervolgens met een hulpstuk eenvoudig uw sleutel om en hij is binnen.

Voorkomen: Draai altijd de deur op slot en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

 

  1. Openbreken

Inbrekers kunnen natuurlijk ook nog altijd uw deur openbreken met een koevoet of een schroevendraaier. Ze wrikken het gereedschap tussen de deurpost en de deur en breken vervolgens de boel open.


Voorkomen
: Plaats gecertificeerd hang- en sluitwerk in stevige kozijnen of plaats een anti-inbraakstrip.

 

  1. (boven)Ramen

Wist u dat een inbreker aan een opening van slechts 15 centimeter genoeg heeft om een huis binnen te dringen? Vergeet dus ook de kleine uitzetraampjes boven de deur of het draairaam niet dicht te doen als u van huis gaat.

Voorkomen: Plaats een barrièrestang om de opening te verkleinen en sluit uw ramen altijd goed af.

 

  1. Insluipen

Maar ook overdag zijn inbrekers actief! Juist op klaarlichte dag verwacht u het niet en bent u veel minder alert. Heeft u uw woning niet goed afgesloten? Dan zet u letterlijk en figuurlijk ramen en deuren open voor de gelegenheidsinbreker.

Voorkomen: Sluit ramen en deuren, ook als u even van huis bent!

 

  1. Babbeltruc

Tot slot kan een inbreker zich voordoen als een monteur en met een bijzonder interessant verhaal uw woning binnenkomen. Met alle gevolgen van dien.

Voorkomen: Laat vreemden nooit zomaar binnen en vraag altijd om een legitimatie.

 

Veilig de donkere dagen door!

Twijfelt u aan de beveiliging van uw woning? Boek dan snel een LOXUP beveiligingscheck aan huis! Wij zijn aangesloten bij LOXUP. Wilt u de beveiligingcheck laten doen? Bel bert of regel het via LOXUP.