Onderhoud van uw slot

Alles heeft onderhoud nodig, ook uw hang- en sluitwerk. Als slotenmaker in Heerenveen kom je steeds vaker tegen dat je onnodig sloten moet vervangen vanwege achterstallig onderhoud. Zit je sleutel vast in het slot? Draait uw slot stroef? Wilt uw slot bijna niet meer open? Dit zijn allemaal tekenen van achterstallig onderhoud.

De slotenmaker Heerenveen geeft hieronder een makkelijke tip om het onderhoud op uw hang- en sluitwerk uit te voeren. Misschien bent u nog op tijd en hoeft u niet alle sloten te vervangen.

Net als bij alle spullen die vaak in de buitenlucht worden gebruikt, is het erg belangrijk dat uw slot goed word onderhouden. Vanwege de weersinvloeden kan er viezigheid in komen of het kan gaan roesten. Om ervoor te zorgen dat uw sloten soepel blijven lopen adviseert slotenmaker Heerenveen om smeerolie te gebruiken. Slotenspray, siliconenspray of kroonolie zijn hier prima voor te gebruiken.

Het is belangrijk om de smeerolie goed in het slot aan te brengen en u kunt als extra onderhoud een goede hoeveelheid via het sleutelgat naar binnen spuiten. Draai de sleutel heen en weer. Herhaal dit een keer of tien en u zult merken dat het slot weer soepel gaat lopen.

Als u dit een paar keer per jaar herhaalt gaat uw hang en sluitwerk veel langer mee. Hierdoor word de kans vele malen groter dat u de slotenmaker Heerenveen niet nodig heeft.  Op het moment dat u toch gebruik wil maken van onze diensten, zijn we natuurlijk 24 uur per dag voor u bereikbaar.